Kategorier
Måleri

En takmålning ger längre livslängd åt ett tak

Man tror kanske att det inte går att måla ett tak men det går alldeles utmärkt. Man kan göra takmålning på plåt och betongpannor och det är väldigt bra för taket som blir mer motståndskraftigt.

Tak utsätts för väldigt mycket och det kan göra att det skadas eller blir slitet. Regn, snö, värme och kyla sliter hårt på färgen och om där har börjat växa mossa så kan materialet bli skadat. Det kan kanske se lite fint ut med mossa på taket men det är inte bra för vare sig plåt eller betong och det samlar fukt.

Så, man måste se om sitt tak med jämna mellanrum. De som jobbar med tak tycker att det behövs en översyn ungefär vart tionde år. Då ska man kolla så att det inte blivit några läckor eller någon rost för ett läckande tak kan bli dyrt.

När man gör takmålning så ser man över och rengör taket

Ofta upptäcker man inte att det läcker in förrän det är för sent. Då har kanske takbjälkarna eller vindsgolv börjat ruttna och det blir dyrt att laga. Fukt gör ju också att det kan bli mögel i huset och det mår man inte bra av.

Man måste därför börja arbetet med rengöring. Företag som gör takmålning börjar med att ta bort mossa och skräp som kan finnas på taket och så tvättar de med en högtryckstvätt. När det är klart börjar man måla tre lager av valfri kulör. Sedan har man ett tak som ser helt nytt ut. Läs mer om takmålning på denna hemsida: takmålning.net