Kategorier
Bygg

Vad innebär det egentligen att göra en betongpumpning?

Betongpumpning är en metod som har visat sig vara behändig för att transportera betong på ett rationellt sätt under tiden man arbetar på en arbetsplats.

Det byggs mycket med betong av olika skäl. Då behöver massorna transporteras och betongpumpning har blivit en synnerligen smart lösning när det gäller den sortens transport. Det är en enkel, snabb och oerhört effektiv metod att förflytta betongmassor på om man har en arbetsplats och ett arbete som kräver det.

Moderna betongpumpar finns i olika utföranden där man kan välja mellan mobila sådana, liksom stationära. Det finns till exempel små fina minibetongpumpar som man kan använda. Dessa passar utmärkt om man vill gjuta ett trapphus och behöver en pump som inte är så stor men ändå är kraftfull.

Betongpumpning används för att förflytta betong

Betongpumpning är något som idag används för nästan hälften av all den betong som ska förflyttas på något sätt. När man ska pumpa betong kan det göras relativt långt. Du kan räkna med att du kan pumpa upp till 100 meter om det är en vertikal förflyttning det gäller. En flexibel metod med andra ord.

Är det en horisontell förflyttning det gäller kan man räkna med att avståndet ligger någonstans mellan 200 och 300 meter. Det förutsätter dock att förhållandena är gynnsamma. En betongpump kan drivas antingen med el eller så kan man ta dem som drivs med diesel. Båda är mycket anpassningsbara tack vare att man kan få olika rör och slangar.