Kategorier
Renovering

Hantverkare i Stockholm som kan fixa hela renoveringen

Ska ni renovera lägenheten eller villan i Stockholm? Anlita då hantverkare som erbjuder totalentreprenad och som kan sköta hela renoveringen. Här är några tips.

En renovering kräver ofta flera olika typer av hantverkare som snickare, målare, elektriker, rörmokare etcetera. Därför är det smidigast att använda sig av totalentreprenad. Men innan man kontaktar en byggfirma kan det vara bra att ha en färdig budget samt ha planerat ungefär vad som ska göras i de olika rummen.

Ska man renovera kök och badrum behöver man vara extra noga då detta är rum som man normalt inte renoverar så ofta. Det gäller att tänka både praktiskt och stilmässigt. Behöver man inspiration kan man kika i inredningstidningar och besöka köks- och badrumsbutiker för att kika på material och inredning.

Hantverkare som kan platsbygga köket

Det kan vara bra att känna till att det finns hantverkare i Stockholm som även kan platsbygga hela kök, garderober, bokhyllor och annan fast inredning. Då slipper man kompromissa och kan nyttja utrymmet på bästa sätt. En platsbyggd inredning är funktionell, och är den genomtänkt höjer den värdet på bostaden. Hur mycket det kostar att anlita hantverkare för en renovering beror på materialkostnaden och hur lång tid arbetet tar.

Att anlita en byggfirma med totalentreprenad brukar vara billigare än att anlita varje hantverkare för sig. Priserna kan också skilja sig åt mellan olika byggfirmor, och det kan därför vara klokt att ta in mer än en offert. Men det är viktigt att man även tar referenser på den byggfirma som man bestämmer sig för att anlita.