Kategorier
Måleri

Hitta en målare i Stockholm som hjälper er med färgvalet

Hur ska man egentligen tänka om basfärger och kontrastfärger? När ni kontaktar en professionell målare så kan ni hitta helt rätt till era lokaler i Stockholm.

Det verkade inte så svårt, och ni hade en tydlig plan i huvudet. Men sedan blev det inte alls som ni hade tänkt er. Färgen skar sig mot möblerna och rummet kändes stressande istället för avslappnande. Det är så lätt att det blir fel när man inte har full koll på hur man ska tänka om färger och nyanser.

Det är därför som det är så skönt att veta att man kan få hjälp från sin målare om man bara frågar lite snällt. Hur ska man egentligen tänka om färger? Måste man alltid ha vita väggar för att ett rum ska bli trevligt och trivsamt? Inte alls. Det finns många färger som inte är vita som fyller samma funktion.

Basfärger rekommenderade av en målare

Det måste verkligen inte bara vara vitt. Det är såklart en av de mest populära färgerna, eftersom den gör att man kan inreda nästan hur som helst. Men inte ens när man väljer en vit färg så är den helt vit. Det finns många nyanser av vitt och det gör stor skillnad beroende på vilken nyans ni väljer.

För några år sedan var det väldigt populärt med Stockholmsvit, som den kallas. Det är en äggvit färg, som har en nyans av gult. Denna vita färg gör att ett rum genast känns varmare, inte alls sterilt och enfärgat, samtidigt som den är otroligt neutral och ger utrymme för att inreda precis som ni vill.


Så vet en målare om ett rum känns varmt eller kallt

Ibland när man går in i ett rum så får man en överhängande känsla av att rummet känns lite kyligare, och andra gånger får man en känsla av att rummet upplevs varmare. Precis som att en klick med gult i det vita gör att rummet känns lite varmare, så kan en gråare eller blåare nyans göra att rummet plötsligt känns kallare.

Det har många fördelar med kallare färger. Rummet känns oftast lite större och luftigare. Det är alltid trevligt. De varmare kulörerna, det vill säga gula och röda nyanser, skapar en välkomnande känsla. Det är bara så det är, helt enkelt. Så då vet man åt vilket håll man ska tänka.


En målare varnar för starka nyanser

Det är såklart jätteroligt med starka färger som skapar roliga kontraster i rummet. Men kom ihåg att färgen som ni ser på provbiten troligtvis kommer att upplevas helt annorlunda när den kommer upp i stor skala. Det betyder att det är klokt att hålla de starka färgerna till koncentrerade ytor, och inte i för stor mängd.

När ni väljer en basfärg så är det alltid klokt att ta en lite ljusare nyans än vad ni tänkte först. En stark färg kan lätt bli skrikig. Känner ni er osäkra på hur det kommer att bli så är det bara att fråga en målare om hur han eller hon tror att det färdiga resultatet kommer att bli.