Kategorier
Bygg

Kan man få naturlig isolering i Uppsala?

De flesta vill numera satsa på miljövänliga lösningar och därför blir det en självklarhet att kontakta företag som installerar naturlig isolering i Uppsala.

Man kan undra vad det egentligen innebär med så kallad naturlig isolering. Det finns något som heter naturlig ventilation i en fastighet men det brukar betyda att det drar och inte är riktigt tätt. Men naturlig isolering betyder inte att fastigheten isolerats av sig själv utan istället att man använt naturmaterial för att skapa bästa isolering. Förr innebar naturmaterial tång och mossa men modern isolering framställs av träfiber.

Modern, naturlig isolering är tillverkad av träfiber. Träfibern har en naturlig förmåga att transportera fukt vilket hanterar den relativa fuktigheten och skyddar husets stomme. Avkylningen i luften minskar eftersom träfibern har en densitet som ger tröghet åt luften. Detta leder till minskat värmeläckage under vintern och det bevarar en behaglig, svalare temperatur under varma perioder. Isoleringen är dessutom ljuddämpande vilket bidrar till en tystare inomhusmiljö.

Kan man tilläggsisolera med naturlig isolering?

Naturlig isolering lämpar sig utmärkt för tilläggsisolering. Isoleringen finns både som lösull och som isolerskivor. Vilket man väljer beror på hur fastigheten som ska isoleras ser ut. Isolerskivorna är baserade på träfiber och tillverkas i de mått som är standard i byggbranschen. Lösullen passar för flera olika syften men används ofta till att isolera vindar eller blåsa in i väggar.

Ett företag som arbetar med naturlig isolering i Uppsala kan ge råd om hur man bäst går tillväga med isoleringen av sitt hus. Kunniga medarbetare kommer ut för att inspektera fastigheten och sedan komma med förslag, offert och tidsplanering för arbetet. Ett etablerat företag har den erfarenhet som krävs för att göra ett hållbart arbete. Man kan lita på att isoleringen skyddar huset från mögelbildning eller annat som kan uppkomma vid slarvigt utförda isoleringsarbeten.