Kategorier
Måleri

Målare i Stockholm – förnya huset

Om du bott länge i ditt hus, kan det bli aktuellt att förnya huset med nya tapeter eller nya färger på skåp och väggar. Låt en målare i Stockholm göra jobbet!

Tillsammans med familjen bor du i ett äldre hus norr om Stockholm city. Ni har bott i huset sedan barnen var små, men nu har de flyttat ut. Två rum står numera tomma och tanken är att slå ut väggen mellan dem och få ett större rum. Du är ingen hemmafixare, men att slå ut en icke bärande vägg klarar du. Men det nya rummet måste tapetseras eller målas.

Du kontaktar en målare i Stockholm och en representant från firman kommer på besök. Vid besöket får ni veta att firman inte bara kan fixa målning och tapetsering av väggar och tak. Firmans hantverkare kan även slipa golv, vilket passar bra. Det nya rummet består nämligen av två massiva trägolv, som slitits av hårdföra barnlekar.

Målare i Stockholm – jobbar inne och ute

Målerifirman får order på tapetsering och golvslipning. Innan representanten lämnar er går ni runt ert gamla hus med träfasad. Hur länge är det sedan husets fasad och fönster blivit målade, frågar han försiktigt. Du tror att det blivit målat strax innan ni köpt huset. Då är det nog dags att måla om det, säger han.

Samtidigt som en målare börjar sitt arbete med att tapetsera, börjar firman montera byggställningar runt huset. Avflagnad färg på fasaden och på fönster kommer att tas bort och träet blir slipat. Ert gamla hus blir som nytt.