Kategorier
Renovering

Modernare bostad genom lägenhetsrenovering i Stockholm

En gammal lägenhet i Stockholm kan få ett riktigt lyft genom lägenhetsrenovering. Har man tur kan även planlösningen ändras och bli mer modernt öppen.

Lägenheten i förorten till Stockholm var bra på många sätt. Eller, det var kanske att ta i att säga så. Läget var bra – nära tunnelbanestationen – och månadsavgiften var okej med tanke på läget. Fastigheten såg dock enormt trist ut från utsidan. Det var ett riktigt betongkomplex från 70-talet. Det kunde man väl i och för sig ha överseende med. Det viktigaste var ändå hur lägenheten såg ut inuti.

Tyvärr var inte heller insidan särskilt rolig. Det var slitet och färgsättningen var tråkig. Dessutom var planlösningen inte särskilt bra. Hur hade man tänkt då på 70-talet egentligen? En korridor tog upp onödigt mycket av utrymmet utan att egentligen ha någon annan funktion än att leda till de olika rummen. Och köket var långsmalt och trångt.

Lägenhetsrenovering med ROT-avdrag

En tanke hade börjat gro. Först hade den varit att flytta till en ny lägenhet, men sedan hade den långsamt ändrat sig till idén att låta utföra en lägenhetsrenovering. Det fanns ju som sagt en del fördelar med lägenheten ändå och dess värde skulle ju öka med en renovering.

Kontakt togs därför med en välrenommerad firma, vars representant kom ut och tittade på plats. Hon hade dessutom fått tillgång till ritningarna på stadsarkivet. Domen var positiv – det skulle absolut gå att ta ned väggar och göra planlösningen mera öppen. Det skulle så klart kosta en del, men man fick åtminstone ROT-avdrag. Det var inte mycket att tveka på.